Om tävlingen

Det är en multisporttävling där man tävlar i lag om tre personer. Man tävlar i tre olika discipliner; mountainbike, löpning och luftmadrasspaddlng och tävlingen är öppen för kvinnor.

Sportkullan AR är definitionen av ett äventyr. Det finns ingen fast utlagd bana – i adventure racing måste deltagarna själva orientera sig fram genom terrängen. Genom olika discipliner; cykling, löpning, madrasspaddling och andra äventyrliga aktiviteter, tar sig lagen fram via kontrollpunkter längs vägen.

Adventure racing handlar om lagarbete, om tre lagmedlemmar som arbetar tillsammans för att så fort som möjligt ta sig fram, förbi naturens och ens egna uppsatta mentala hinder. Det handlar om att höja sig själv och varandra för att nå framgång med laget.

Det handlar om att komma i mål, om att genomföra banan. För många är målet att vinna, för några är målet att stå på startlinjen. Det handlar om att återhämta sig från den ena utmaningen för att sedan kasta sig in i nästa utmaning på banan. Det handlar om att nå målet och få dela känslan av stolthet överprestationen, tillsammans med lagkamraterna. Det handlar om att vara den som peppar och att få pepp. Att jobba som ett lag hela vägen genom dagen.